/ IStock
Той дължи и глоба в размер на 20 000 лева
Осъдиха 44-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за това, че набрал, транспортирал и привел през границата жена, с цел проституция, съобщиха от обвинението.

В София задържаха мъж и жена за склоняване към проституция

Подсъдимият ще търпи по-тежкото от двете наказания, които получи, а именно три години „лишаване от свобода“, изтърпяването на които се отлага с пет години изпитателен срок.

Мъжът дължи и глоба в размер на 20 000 лева. Той ще трябва да заплати в полза на държавата равностойността на предмета на престъплението в размер на 50 172,31 лева, както и направените по делото разноски.

Обвиненията срещу него касаят престъпни действия, започнали през лятото на 2013 година. Подсъдимият срещнал жена, с която след известно време започнал интимни отношения.

Няколко месеца продължила връзката им, преди 44-годишният мъж да предложи на приятелката си да замине да работи в Швейцария, където да предлага сексуални услуги срещу заплащане.

Тя изпитвала финансови затруднения и в края на август той успял да я убеди да отиде да работи като проститутка в чуждата държава. Двамата се уговорили, че жената ще му изпраща спечелените пари, а в замяна той ще ѝ купи къща в България и ще ѝ помага.  

Предадоха на съд обвиняем за склоняване към проституция

Обвиняемият извършил необходимите действия за превозването и превеждането на жената през границата на България, като уредил пътуването ѝ до Швейцария и престоя ѝ там.

Уговорил и започването ѝ на работата. След като изкарала необходимите разрешителни, жената започнала да работи, като предлагала платени секс услуги в индустриалната зона на град Люцерн.

Тя спазвала своята уговорка и отчитала коректно изкараните пари, като редовно изпращала преводи на мъжа. За периода от септември 2013 година до септември 2014 година, общо 53 пъти, той получил и взел парични суми в общ размер на 50 172 лева, за чиито престъпен произход бил наясно.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.