/ Thinkstock/Getty Images
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняем на 22 г., за това, че склонявал лице ненавършило 18 години към проституция, съобщиха от обвинението.

Момичето се е познавала с обвиняемия. Тя пристигнала в София през 2017 г. и се свързала с обвиняемия, а впоследствие заживяла в дома му в жк. „Христо Ботев“. Той знаел, че тя не била навършила 18 години, както и че в миналото тя е проституирала.

Задържаха двама за 72 ч. за сводничество в Пловдив

В разговор между двамата, проведен след 24 ноември 2017 г., обвиняемия предложил на момичето да осъществява полови контакти с мъже срещу заплащане. Той ѝ обещал, че ще ѝ съдейства с намирането на клиенти и организирането на дейността и така я убедил да се съгласи да проституира.

След това той ѝ осигурил телефон, с който да се свързва с клиентите си, направил ѝ снимки, които качил в обява в сайт. Той намирал мъже, с които тя осъществявала полови контакти срещу заплащане.

Така тя осъществила съвкупления и блудствени действия с неустановени по делото мъже, като той прибирал всички получени парични суми от клиентите ѝ.

След известно време тя решила да спре да извършва тази дейност, но той не бил съгласен с това и ѝ нанесъл побой, за да я мотивира да промени решението си.

Впоследствие той я настанил в друг апартамент в София, където тя продължила да проституира. Междувременно в полицията постъпила информация за дейността на момичето.

На 7 март 2018 г. било извършено претърсване и изземване в жилището, където се намирала тя и била изведена от там, а обвиняемият бил задържан от полицейските служители.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемият да продължи в Софийски районен съд.