Общинската сесия продължава втори ден
Общинската сесия продължава втори ден / netinfo

17-тото заседание на варненския общински съвет продължава и днес. Сесията ще бъде подновена в 9,30.

Сред точките в дневния ред е разглеждане на случая на футболния Спартак Вн. Загрижени фенове за бъдещето на клуба стояха вчера пред общината с надежда, като част от агитката на "соколите" опъна транспарант "Спасете Спартак" пред сградата на Общината. Заради финансовите проблеми, липса на средства и дълговете, клубът е заплашен от фалит, ако не се намери изход от ситуацията.

Вчера местните депутати приеха актуализацията на бюджета и отчета за изпълнението му през първите 9 месеца на годината. Избрани бяха и нови зам.-председатели на местния парламент - Пламен Войков от "Атака" и доц. Константин Трошев от ГЕРБ. Отхвърлено бе предложение на кмета общината да дофинансира с милион лева изграждането на системата за обществено видеонаблюдение в града.

В началото на сесията пък председателят Борислав Гуцанов представи приоритети за новия политически сезон. Недостигът на места в детските градини, нормативната уредба за изграждане на подземни и надземни паркинги и благоустрояването на междублоковите пространства са основните проблеми, по които варненските общински съветници трябва да работят, смята Гуцанов.