Обезщетяват с милион собственици на имоти по пробива на “Левски”
Обезщетяват с милион собственици на имоти по пробива на “Левски” / netinfo
За обезщетяване на собствениците на имоти, които ще бъдат отчуждени за доизграждането на пробива на бул.”Левски” да бъдат отделени над 1 милион лева, реши местният парламент на днешното си редовно заседание.

Южното платно на бул.”Левски” ще бъде изградено между булевардите "Цар Освободител" и "Сливница". Заради строителството на шосето ще бъдат отчуждени 5 имота на ул. "Струга" и по един на ул. "Кукуш" / номер 12/ и на ул. "Контантин Величков" /номер 65/.

Новата общинска фирма “Паркинги и гаражи” да се занимава с изграждането на нови паркинги и гаражи, реши Общинският съвет, като бе променен първоначално приетият предмет на дейност на дружеството. “Паркинги и гаражи”ще се занимава с поддържане и експлоатация на вече съществуващите паркинги и гаражи, използването на “паяците” и подобряване на организацията на движение.

Вместо на площад "Независимост", Конният паметник на цар Калоян да бъде издигнат на площад "Съединение" /Червения площад/, реши местният парламент. До това решение се е стигнало след заседание на Експертния съвет по естетизация на градската среда към Общината.

Местните парламентаристи дадоха съгласие Варна да се побратими с Новосибирск, Ливърпул, Ставангер и Барселона. За целта кметът Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов трябва да подпишат договорите с 4-те града в срок до 30 юни.