Новият кмет не пуска Богдан Караденчев въпреки поисканата оставка от ГЕРБ
Новият кмет не пуска Богдан Караденчев въпреки поисканата оставка от ГЕРБ / Дарик Варна, архив

Богдан Караденчев, чиято оставка беше поискана от ГЕРБ, засега остава зам.-кмет на Варна. Новият временен градоначалник арх. Димитър Николов, който е член на същата партия, е помолил Караденчев да не напуска поста и той е приел. Това съобщи самият арх. Николов на първата си пресконференция след избирането му за временно изпълняващ длъжността кмет на Варна.

Арх. Николов каза също, че засега няма други кадрови промени в общинската администрация. „Предполагам обаче, че ще има още оставки“, добави лаконично той.

Попитан как ще коментира стъпката на предшественика си доц. Бозов да обжалва решението на ОбС, с което той беше свален от поста, арх. Николов отговори, че научава от медиите за нея. „Ако съдът го възстанови на работа, ще му освободя мястото“, каза с усмивка арх. Николов.

Той добави още, че е направен одит на ОП „Инвестиционна политика“. Има изготвен предварителен доклад, но предстои да се направи окончателен. „Ако той потвърди забележките от първия доклад, ще бъде сезирана Сметната палата“, уточни временният градоначалник.

Въпреки препоръката на доц. Бозов да се направи проверка в общинските предприятия, такава към момента не е назначена, стана ясно още от думите на арх. Николов.