Намериха още дрога в дома на арестувания Руси Динков-Полковника

/ снимка: www.7777.bg
Нови количества дрога бяха открити при повторното претърсване на дома на Руси Динков-Полковника. Преди седмица 63-годишният мъж беше задържан заедно със сина си Стоян и още трима души, които са били част от група за разпространение на наркотици във Варна. 

Задържаните във Варна наркодилъри ползвали дрогата за лична употреба

При втория обиск за иззети над 200 грама кристално вещество и повече от 150 пакетчета марихуана. Те са били укрити в бидони и заровени в двора на къщата на Динков в местността Ракитника, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Баща и син Динкови, 54-годишния Кирил Д., 34-годишния Константин К. и на 51-годишния Росен К. се намират в момента в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

От техни жилища и автомобили бяха иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Искат постоянен арест за петима наркодилъри от разбитата група във Варна

От дома на Полковника миналата седмица полицията вече иззе марихуана, скрита около колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова лична употреба. 

Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар. 

В обвиняемите бяха намерени и 75 000 лева. 50 000 лева в различна валута са били съхранявани в банкова касета, а останалата част от сумата - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му.