Руси Полковника
Руси Полковника / Снимка ТРУД, архив
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за част от задържаните при операцията срещу наркоразпространението във Варна. Държавното обвинение ще настоява зад решетките да останат 63-годишният Руси Динков, 40-годишният му син Стоян , Кирил Д.(54 г.), Константин К. (34 г.). и Росен К. (51 г.). Мерките им за неотклонение ще бъдат разгледани от Варненския окръжен съд днес, като заседанието започва в 13:30 ч.  

Общо 13 души бяха арестувани при акцията в четвъртък. Сред иззетите наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, като е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия. Иззета и голяма сума пари.