белезници
белезници / iStock/Getty Images
Двамата постъпили в болница след съмнение за коронавирус

30-годишният Ивайло И., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за умишлено нанесена средна телесна повреда на приятелката си, причинила смъртта й, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това се случи, след като състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура.

Ивайло и 42-годишната му приятелка постъпили в болница след съмнение, че са заразени с коронавирус. Жената се оплаквала от болки в гърдите и била настанена в интензивното отделение, където починала на 5 април тази година.

Причина за смъртта й не е вирусна инфекция, а средна телесна повреда, която й нанесъл нейният приятел Ивайло в периода от 9 до 15 март тази година.

По неотложност разследващите са извършили претърсване на квартирата, в която живеели Ивайло и починалата. Оттам са иззети вещи, които имат отношение към извършеното престъпление, както и пушка и дървена бухалка.

След смъртта на приятелката му Ивайло успял да избяга от болницата, но бил задържан благодарение на бързите и професионални действия на служители на ОД на МВР.

Варненка със съмнения за коронавирус почина, приятелят й я пребил до смърт

Окръжната прокуратура във Варна мотивира искането 30-годишният мъж да бъде задържан под стража с високата степен на обществена опасност на обвиняемия, който е осъждан многократно, със склонността му да извършва престъпления и опасността да се укрие и да извърши друго престъпление.

Състав на Варненския окръжен съд във видеоконферентна връзка със следствения арест, където се намира Ивайло И., прие аргументите на прокуратурата и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на обвинение в извършено престъпление по член 124, ал. 1 от НК.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативния съд.