"Черно море" отстъпи на "Ботев"
"Черно море" отстъпи на "Ботев" / ПФК Черно море
"Черно море" отстъпи при гостуването си на "Ботев" в Пловдив с 1-2. Единственото попадение за "моряците" реализира младият Мартин Минчев. Юношата, който сложи капитанската лента след излизането от игра на Георги Илиев, се разписа в 72-ата минута. Преди това "канарчетата" бяха открили резултата в 22-ата чрез Антонио Вутов. Седем минути след почивката Стивън Петков бе удвоил.

Ето как официалният сайт на "моряците" проследи по-интересните положения в двубоя:

 Черно море стартира добре двубоя и още в 6-ата минута “моряците” създадоха ситуация за гол. Радослав Василев се озова очи в очи със стража на домакините след блестящ пас от Благой Макенджиев, но Кайзер успя да избие неговия удар в корнер.

В 22-рата минута Ботев Пловдив поведе в резултата. Неделев пробва пас към Стивън Петков в наказателното поле, Мирослав Енчев не успя да изчисти топката, която попадна във Вутов и той реализира отблизо.

В 29-ата минута Стивън Петков стреля силно по земя от дистанция, но топката се отби от десния страничен стълб.

В 36-ата минута Ради Василев получи отличен пас от Мартин Костадинов, нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но стражът отрази неговия шут в корнер.

В 42-рата минута Вутов центрира към Перейра, който стреля с глава, но право в ръцете на Макенджиев.

Една смяна направи Илиан Илиев след почивката. Терена напусна Патрик Андраре, а неговото място зае Аристот Н`Донгала.

В 49-ата минута Филип Филипов пробва центриране в наказателното поле, което затрудни  Макенджиев, но той все пак успя да се справи със ситуацията и да изчисти в корнер.

В 51-вата минути Вутов пусна пас с пета към Стивън Петков, който стреля от няколко метра, но Мартин Костадинов се хвърли на шпагат и спря топката пред голлинията. Минута по-късно Перейра стреля с глава след центриране от корнер, топката рикошира от крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който реализира отблизо за 2:0. Футболистът, автор на попадението, бе в явна засада и определено отборът на Черно море беше ощетен, тъй като голът беше зачетен несправедливо.

В 72-рата минута Кононго нахлу в наказателното поле след пас на Н`Донгала и намери Мартин Минчев, който се освободи от бранител и прати топката в мрежата със силен удар отблизо за 1:2.

Минути преди последния съдийски сигнал Ндонгала засече центриране на Петър Витанов от фаул, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

Съставът на Черно море:

88. Благой Макенджиев, 17. Мaртин Костадинов, 33. Мирослав Енчев, 23. Илиас Хасани, 41. Юго Кононго, 90. Мартин Минчев, 71. Васил Панайотов, 21. Георги Илиев (66 – Петър Витанов), 7. Патрик Андраде(45 – Аристот Н`Донгала) , 9. Мехди Фенуш (80– Жоржиньо), 10. Радослав Василев
ПФК Черно море