/ Добри Атанасов
Предлагаме ви мненията на двамата треньори след успеха на "Черно море Тича" над "Ямбол" с 85-80 в мач от 26-ия кръг на НБЛ:
 
Дарин Великов, треньор на „Черно море Тича“:“ Вече мина мача и мога да кажа, че имах огромно притеснение. Умишлено не исках да говоря за това през седмицата. Ние на практика нямахме никаква тренировъчна подготовка през седмицата. Тренирахме с 4-5 човека през седмицата. Вчера за първи път вечерта се събрахме целият отбор. Умора има у състезателите. Видно е. Не е нормално да играят два мача за три дни и сега трети мач. Имахме и проблеми с контузени. Предвид проблемите, които имахме преди мача, знаех че, ако спечелим, това нямаше да бъде с бляскава игра.  Има такива мачове, в които трябва характер, за да излезеш краен победител. Припомням ви, че „Ямбол“, когато водеха с подобна разлика, успяха да бият с 20 точки Рилски спортист, наложиха се и над „Лукойл“. Ние успяхме да се върнем в мача. Казах на момчетата, че от 17-и до 27-и започваме да се готвим за плейофите. Мачът с Плевен ще бъде етап от нашата подготовка.  За първи път за 10 дни ще имаме възможност да сме в пълен състав“.
Петър Петров, треньор на „Ямбол“: „ 11 минути преди края на мача имахме преднина от 12 точки, а след това изпуснахме четири, или пет пъти под коша. Това бяха 100 – процентови кошове. Като не вкарваш ти вкарват. Имам забележки към моите момчета, че всички ничии топки ги взе отборът на Варна.  Ние сме професионален отбор и чак такива пропуски са недопустими“.