/ БК Черно море Тича
В БК „Черно море Тича“ все още не са получили обещаните 150 000 лева от общината за ДЮШ, но продължават да вярват, че това ще се случи.

„До този момент все още не са се случили нещата. Вярваме, че ще има положителен развой. Да, срокът, в който трябваше да получим тези средства изтече, но на този етап резултат няма. Вярвам, че след като лично кметът Иван Портних е поел този ангажимент, ние ще получим въпросната сума. Вярвам, че той е човек, който държи на думата си. “, коментира в интервю изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов.
 
Той припомни, че заради финансовите затруднения в ДЮШ в клуба бяха принудени да се разделят с нейния директор Душан Стойков.

„Няма да крия, че ни е много трудно в момента. Заради така създалата се ситуация-липса на реално финансиране на ДЮШ, стигнахме и до раздяла с Душан Стойков. Сега е трудно и за самите треньори, тъй като начинът, по който бяха структурирани и организирани нещата, се промени.

Сега в движение им се налага да се приспособят към новата ситуация. Мога само да им изкажа моята благодарност, че и за миг не са показали нито с дума, нито с действие нежелание да работят. Всички реагираха много достойно и много мъжки в тази ситуация и не са предявили никакви претенции. Наясно са с усилията, които полагаме нещата да се стабилизират от финансова гледна точка.
 
Стоянов коментира и представянето на мъжкия тим, който в рамките на седмица записа 3 поредни победи:

„Ако съм имал някакво притеснение как ще играе а нашият тим след разрешаването на проблема с картотекирането, то това  е игровият ритъм, който имат нашите противници, а на нас ни липсва. Иначе никога не сме се съмнявали, че сглобихме един добър тим, който ще може да играе на високо ниво в първенството.

Поздравявам момчетата и треньорския щаб за начина, по който се справиха в тази кризисна ситуация за първия тим. Показаха, първо че са хора, на които може да се разчита, а също и, че в баскетболно отношение няма да има никакво отстъпление“.