„Морето“ стартира подготовка на 9 януари
„Морето“ стартира подготовка на 9 януари / Gong.bg, Валентин Грънчаров
„Морето“ стартира подготовка на 9-и януари
91705
„Морето“ стартира подготовка на 9-и януари
  • „Морето“ стартира подготовка на 9-и януари

„Черно море“ стартира подготовка на 9 януари. Зимната подготовка ще протече на 3 етапа. От 9 до 19 тимът ще се готви във Варна, след което предстои лагер в Гърция от 20 януари до 3 февруари. Все още се уточняват съперниците за контролите, които ще изиграят „моряците“ там. След завръщането си варненци имат предвидена контрола с тима на „Черноморец“ Бч на 11 февруари. Това съобщи на пресконференция на ПФК „Черно море“ треньорът Георги Иванов.

„Моряците“ имат интерес към двама български играчи, като с единия вече са се договорили и ще подпишат договор. Търси се и вратар след напускането на Коварж. Ако евентуално бъде намерен качествен офанзивен играч чужденец, също ще бъде привлечен.

“Китанов е един много добър вратар и е нормално да му трябва време за адаптация. Знам неговите качества и съм убеден, че ако стане в „ЦСКА“ ще се наложи. Ако все пак бъде освободен на драго сърце ще привлечем“, каза Гонзо.

„За нас е много важно да се върнем на „Тича“, за да можем да се борим за тройката. Иначе реално погледнато ние играем всеки мач като гости, което ни затруднява. Публиката на тима е била винаги много голям мотиватор през годините и неслучайно „Черно море“ е толкова силен домакин. Това, което слушам от министър Кралев е, че ще играем с „ЦСКА“ на „Тича“ . Започнали са вече някакви процедури, замервания. Надявам се в най-скоро време да започне да се работи и на 18-и февруари да бъдем домакини“, допълни още Гонзо.

Чуйте цялата пресконференция на Георги Иванов в приложения звуков файл: