„За страната е важно инфраструктурните проекти да продължат. Следващите месеци ще са ключови и ние няма да си губим времето тепърва да учим коя комисия за какво е и как се взимат решенията в Европейския парламент.

Директно започваме преговорите за бюджета и трябва да завършим процеса - доказали сме, че го можем”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ във Варна, на което присъстваха над 2000 души.

Мария Габриел сподели, че за нея е чест да води най-добрия, най-подготвения, най-знаещия и най-можещия отбор от кандидати за евродепутати.„Всеки със своите сили, с опита си, може много да даде. Гордея се, че в следващия европейски парламент отново Варна ще има своята силна подкрепа в лицето на всеки един от нас”, подчерта водачът на листата на ГЕРБ и СДС.

 „Искаме България, която се гордее със своето най-голямо богатство – нейните хора, която има култура, традиции и цени своите корени. Но и България, която знае с труд и несломим дух да гради настояще и бъдеще.На 26 май да подкрепим силна и уважавана България в ЕС. Да изпратим българската сила на Европа – онази, които е преминала през вековете и която на 26 май ще спре разделението“, подчерта Мария Габриел и се ангажира да работи за по-сигурна Европа, която е световен лидер.

Мария Габриел във Варна

„Благодарение на съвместните ни усилия Варна и региона се преобразиха. Варна не само върна блясъка на морската ни столица. Стана притегателно място за инвестиции, за нови работни места за млади хора”, изтъкна Лиляна Павлова.

Кандидатът за евродепутат от листата  на ГЕРБ и СДС добави, че има още много работа,но вярва в успешната формула - добра местна власт, ясна и категорична подкрепа на правителството и добри народни представители в българския и  европейския парламент.

„Можем да направим добри неща – за Варна и за българските региони и общини, така че да стигнем и до най-малкото населено място, и до всеки гражданин, до бизнеса  и младите хора”, отбеляза Павлова. Според нея в следващите години може да се увеличи европейската подкрепа и финансиране по линия на регионалната политика, повече работни места и по-големи доходи чрез привличане на инвеститори и същевременно  подкрепа за българския бизнес и родното земеделие.

Мария Габриел във Варна

„Варна за мен е кауза. Това е градът, в който съм роден и в който расте детето ми, градът, чиято древна история, богата култура и модерен облик ме изпълват с гордост”, заяви кандидатът за евродепутат Емил Радев. Той изтъкна организираната през миналия мандат в Европейския парламент изложба на Варненското златно съкровище. По думите му, експозицията се е превърнала във визитна картичка на Варна в сърцето на Европа. 

„Днес за града ни с възхита говорят много европейски лидери, сред тях е и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който дойде за откриването на информационния ми офис”, припомни Радев, който през годините подкрепи много важни за Варна проекти, включително и кандидатурата й за Европейска младежка столица.   

Мария Габриел във Варна

„Като кмет на Варна за мен е важно да знам, че България има компетентно присъствие в Брюксел - за да продължим да работим успешно по европейските фондове и програми, за да продължим развитието на нашия град с още по-ускорени темпове.

Експертите в листата на ГЕРБ са гарант за това”, коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних. Той изрази надежда ударното темпо на обновяване на Варна да продължи, а варненските представители в листата на ГЕРБ и СДС ще работят със същата енергия да защитават и отстояват интересите на града.