/ Дарик Варна
Лиса Джерард получи ветрило като подарък от собственичка на магазин за сувенири в центъра на Варна, където непрекъснато звучи музиката на австралийската певица
Един от най-големите гласове в популярната музика Лиса Джерард призна, че пеенето на хор "Мистерията на българските гласове" й е оказало влияние преди да стане световноизвестна. Австралийката с ирландски корени е във Варна за съвместен концерт с прочутия ни женски вокален ансамбъл.  

Лиса Джерард разкри, че първата й среща с "Мистерията на българските гласове" е отпреди 38 години. „Запознанството с тяхното пеене беше много важно за мен, за да добия самочувствие като певец. В гласовете на изпълнителките имаше много светлина и красота.

С „Хенри IV“ закриват „Варненско лято“

Това е нещото, което винаги съм искала моето пеене да излъчва”, сподели звездата от даркуейв групата Dead Can Dancе. Тя е позната и като композитор и изпълнител на филмова музика, а за музиката към филма „Гладиатор“ бе отличена със „Златен глобус“. 

За работата си с "Мистерията на българските гласове" Лиса Джерард отбеляза, че е голямо предизвикателство и нещо много вълнуващо. „Струва ми се, че в момента все още само докосваме повърхността на онова, което сме в състояние да направим заедно”, каза още австралийската певица. 

Дарик Варна

Тази вечер от 19.00 часа хорът "Мистерията на българските гласове" и Лиса Джерард представят новия си албум „БууЧииМиш“ (BooCheeMish) в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Концертът е част от съвместната програма „Интермецо” на Международния музикален фестивал „Варненско лято” и Международния театрален фестивал „Варненско лято”.

Какво ще гледа публиката на театралния фестивал „Варненско лято” (СНИМКИ)

Ще бъдат представени оригинални композиции и преработки на фолклорни мелодии от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел, а участие ще вземат световният шампион по бийтбокс SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Публиката ще чуе още китара, гъдулка, контрабас, а струнен оркестър с музиканти от Варна също ще се включи в концерта.

Билетите са на цени от 30 до 50 лева, като все още има малко непродадени пропуски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК