Левски Аксаково стана общински шампион
Левски Аксаково стана общински шампион / снимка: Община Аксаково
Отборът на “Левски Аксаково” е големият победител в общинското първенство по футбол на община Аксаково за сезон 2018-2019. В последния мач за сезона днес предиобед тимът на “Левски Аксаково” оформи общ актив от 40 точки, след класическа победа в градското дерби срещу “Пластхим Аксаково” с 3:0.

Левски Аксаково стана общински шампион
снимка: Община Аксаково

На три точки разлика след първия първенството приключи тимът на “Хемус Игнатиево”, след като в последния кръг днес се наложи  с 1:0 над Аксаковския “Феникс”.

Бронзът в първенството завоюва “Пластхим Аксаково” с 31 точки актив за сезон 2018-2019.

В последния ден от шампионата “Каталунци Игнатиево” се наложиха над Младежи - Аксаково с 3:0.

След края на последните за сезона футболни срещи деветте отбора, които формират общинското първенство на “Аксаково”, получиха награди от кмета на общината инж. Атанас Стоилов, председателя на ПК по младежки дейности Христо Атанасов, зоналния представител на БФС Георги Мирчев и футболната легенда от недалечното минало Божил Колев.

Тазгодишната шампионска купа заслужено пое към витрината с трофеи на “Левски Аксаково”.

Най-добър вратар на първенството е стражът на шампионите Станимир Христов. Наградата за феърплей спечелиха “Каталунци Игнатиево”. Голмайстор на първенството е Виктор Иванов от “Слънчево - Аксаково”. Най-добър защитник е Бенямин Юнг от “Надежда - Аксаково”. Отличието за най-млад футболист отиде в Тодор Николов от “Лудогорец - Аксаково”, а за най-добър футболист на шампионата бе обявен Антон Капралов от “Пластхим Аксаково”.