Кучета умряха в приюта в Каменар, природозащитници обвиняват служителите
Кучета умряха в приюта в Каменар, природозащитници обвиняват служителите / Фейсбук

Две кучета са намерени мъртви в общинския приют в Каменар. На труповете се натъкнали доброволци, които посетили звеното в понеделник.

"Заради влошената обстановка и навалелия сняг трима доброволци посетихме приюта. Какво открихме ли? Без коментар... Сняг в клетките, озверели от глад животни ... и два трупа. Едно невероятно момиче - Сара, намери смъртта си в студа. Както и момченце - питбул, цялото в белези с кафява кожен нашийник, което сигурно до скоро се е биело, за да осигурява пари на стопаните си, които са допуснали той да си отиде сам и ненужен в приюта", пише във Фейсбук Диана Начева.

По нейни думи персоналът не е бил в приюта, а кучетата са били озверели от глад.

Като пълна лъжа определи думите на природозащитничката зам.-кметът Тодор Иванов. Пред Дарик той коментира, че действително има три умрели животни, но случаят не е инцидентен.

"Там постоянно умират кучета. Не знам защо този случай се определя като инцидент", посочи той.

Тодор Иванов не изключи вероятността животните да са починали от студ или болест. Той обаче бе категоричен, че управителят на приюта е бил на работното си място дори в празничните дни. Персоналът е закъснял единствено вчера заради влошената обстановка.