/ ВМС
"Към момента засилен мигрантски натиск към страната ни по море няма". Това заяви във Варна командирът на Военноморските сили  контраадмирал Митко Петев. Той обясни, че няма данни и не се очаква нещо подобно да се случи по морската ни държавна граница.

„Готовност за реагиране има. Предприетите мерки по зелената граница са адекватно реагиране на съответните институции по индикатори. Все пак е добре да бъдем готови. Но преминали мигранти няма”, обобщи командирът на ВМС. 

Подсилваме охраната по границата с Гърция (СНИМКИ)

Контраадмирал Петев представи пред медиите програмата за провеждане на националната информационна програма на Министерство на отбраната „Бъди войник“. Във Варна тя ще е в сряда, 10 април.

В този ден от 15.00 до 15.30 часа в района на пристанището ще има демонстрация на операция по овладяване на кораб, завзет от терористи. В демонстрацията ще се включат вертолет „Пантер” от морската авиобаза „Чайка”, катер и бързоходни лодки.
 
Програмата предвижда още разглеждане от граждани на минен ловец „Цибър” на Морска гара. Пред входа на Морската градина пък ще бъдат показани  въоръжение и бойна техника. Варненци ще могат да разгледат отблизо „пустинните котки” на Военна полиция и водолазна лодка. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК