Измамници предлагали абонамент за сините зони
Измамници предлагали абонамент за сините зони / Дарик Варна, архив

Появили са се некоректни лица, които се представят за служители на „Паркинги и гаражи" ЕАД и заблуждават варненци като срещу сумата от 130 лв. им предлагат годишен абонамент за паркиране в синята зона. Това информират от общинската фирма, която ще стопанисва зоната за кратковременно платено паркиране.

Продажбата на стикери за абонамент и таксуването в синята зона ще стартира през май. Към момента никой не е упълномощен да продава такива, припомнят от „Паркинги и гаражи". От там призовават гражданите да бъдат бдителни, за да не станат обект на измама.

При стартиране на разпространението и продажбата на стикерите и талоните за синята зона гражданите ще бъдат информирани своевременно. Следващата седмица „Паркинги и гаражи" ще обяви адреса на сайта си и телефоните, на които варненци ще могат да получат цялата информация, която им е необходима.

Първата синя зона ще стартира на 15 май. Срещу лев за час ще се паркира между бул. „Княз Борис I", бул. „Цар Освободител", бул."Приморски", площада на ЖП гарата и нагоре по улиците „Дунав", „Козлодуй" и „Бачо Киро". Първите 2-3 седмици паркирането там няма да се заплаща, като зоните ще работят с рекламна цел.