Домашен арест за изнасилвач, отвлякъл непълнолетно момиче
Домашен арест за изнасилвач, отвлякъл непълнолетно момиче / netinfo
Тодор Георгиев от Нови Пазар, обвинен в отвличане и изнасилване на непълнолетно момиче, ще остане под домашен арест след решение на Апелативния съд във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

През лятото на миналата година 17-годишно момиче скочи от 2-я етаж на жилищен блок в Нови Пазар, където е било изнасилвано и държано против волята му. По това дознание освен Тодор, като обвиняем е привлечен и още един мъж. От самото начало на досъдебното производство Георгиев е под домашен арест. Очаква се следствените действия да приключат в края на май тази година

Доказателствата, събрани в хода на разследването, по категоричен начин уличават 25-годишния Тодор в тежките престъпления, за които е привлечен като обвиняем. В хода на разследването спрямо Тодор има повдигнато и ново обвинение, затова, че противозаконно лишил от свобода непълнолетното момиче. Престъпните деяния са извършени с изключителна дързост и цинизъм. Спрямо пострадалото момиче е оказван натиск да измени първоначалните си показания. Въпреки, че това не е извършено от Тодор или от негови близки, съдът смята, че ако е на свобода мъжът може да се опита да окаже въздействие върху пострадалата.

Липсата на нови обстоятелства, които да мотивират съда да измени „домашния арест” с по-лека мярка за неотклонение също са в основата на определението на Варненския апелативен съд, с което Тодор Георгиев ще продължи да бъде изолиран в дома си.

Определението на въззивната инстанция е окончателно .