/ Дарик Варна
10 % повече за пожарникарите
102026
10 % повече за пожарникарите
  • 10 % повече за пожарникарите
Българските пожарникари ще получат 10% увеличение на заплатите с новия бюджет. Това заяви във Варна министър-председателят Бойко Борисов. Той посети обновената сграда на пожарната служба в кв. „Аспарухово“ в града.

Бойко Борисов: Хакери ни атакуват и чрез микровълновите ни печки

„Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива“, каза още премиерът.

„Стремежът на правителството е да отговори на нуждите на всички сектори в държавата. „За варненци АМ „Хемус“ е основата на всичко“, категоричен беше министър-председателят.
 

Обновената сграда на пожарната във варненския квартал Аспарухово

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 19 юли 2019 г.

През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 автоматични стълби, 12 хидромоторни помпи, 22 спасителни автомобили и друга техника.

Премиерът Борисов кръстосва Черноморието с бързоходен катер (СНИМКИ)

Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.