/ iStock
Капачките се равняват на около 17 хиляди лева
От благотворителната кампания  „Аз вярвам и помагам“ са събрани 22 тона капачки, които се равняват на 17 000 лева. Със събраните средства ще бъде закупена детска линейка.

При последната благотворителна кампания „Аз вярвам и помагам“, която се проведе на 8 октомври във Варна, са събрани 22 тона капачки.

По думите на инициатора на кампанията Владислав Николов очакванията са при предаването им да бъдат получени около 17 хиляди лева.

Ученици направиха дарение за Зоокъта в Павликени


Средствата са за детска линейка, припомни Николов. Досега инициативата е събрала близо 260 хил. лева. Със събраните на 8 октомври капачки и стотинки вече може да бъде направена поръчка за автомобила, който след това ще бъде оборудван с необходимата медицинска апаратура.

Кампанията „Аз вярвам и помагам“ се провежда вече седем години. По думите на Николов за този период от време са събрани и предадени 219 тона капачки. Благодарение на хората, които подкрепят инициативата, от 2015 г. досега са дарени 22 различни медицински апаратури на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ и Акушеро-гинекологичната болница във Варна. Сред даренията са аспираторна система за торакален дренаж, мобилна аспирационна система за пневмоторакс, кувьози, монитори.