19-годишни момчета спасиха жена от удавяне във Варна, разказва NOVA.

Всичко се случило на 7 октомври вечерта, когато 56-годишна жена застанала на брега, оставила си чантата, хвърлила се във водата и започнала да се дави.

За късмет на мястото се разхождали 19-годишните студенти Димитър и Станислав, които без да се замислят се хвърлили в ледената вода, въпреки мрака и студа.

Станислав посочи, че е нямало време за реакция и веднага скочил във водата. Той бил спасител и приложил знанията си от курса по първа помощ. За 5-6 минути тя припаднала, не била в съзнание.

"Той я държеше във водата, нямаше как да я изкара. Аз прибягах към алеята, за да потърся помощ. Намерихме две момчета, случайни минувачи и с общи усилия я изкарахме тук на брега", разказа Димитър.

Момчетата позвънили на 112 и след минути пристигнал екип. В него била и д-р Искра Величкова.

"Може би за 20-годишния ми трудов стаж, това е най-впечатляващата постъпка, която виждам от млади хора. Искам да ви кажа, че това са герои в мирно време. Освен това са действали изключително адекватно, защото след като са я извадили от водата, са я обърнали настрани, за да може да изтече погълнатата вода, с което са й спасили живота", сподели д-р Величкова..

Така с общи усилия жената е спасена. Но двете момчета не се мислят за герои.
nova.bg