/ iStock
Ямбол се включва за шести път в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ на Цветница (17 април). Предавателният пункт отново ще е пред спортната зала „Диана“, от 10:00 до 14:00 часа.

Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета. Каузата е насочена към събиране на средства за трета детска линейка у нас, съобщи регионалният координатор на акцията Мария Качанова.

По думите ѝ, очаква се за пореден път стотици малки и големи да се включат в акцията. Седем събирателни пункта има в търговски обекти в града и в региона. В трите метални контейнера, изобразяващи сърца, на кампанията в Ямбол вече са събрани около половин тон капачки за няколко месеца. Предстои поставянето на още едно "сърце" в кв. „Златен рог“.

В предходната акция през октомври 2021-а в Ямбол са събрани 2240 кг капачки и 80 кг кенчета.

В дните 16 и 17 април кампанията ще отбележи десетата си национална акция, като обиколи 28 града у нас. За пет години със средства от тоновете рециклирани капачки са закупени и дарени две специализирани детски линейки, 22 кувьоза - на лечебни заведения, както и медицинска апаратура за детските и родилните отделения в 14 болници, припомнят организаторите. 
БТА