Ансамбъл „Филип Кутев” с галаконцерт тази вечер във Варна
Ансамбъл „Филип Кутев” с галаконцерт тази вечер във Варна / снимка: www.philipkoutev.com

Грандиозен спектакъл ще изнесе Ансамбъл „Филип Кутев” тази вечер във Варна. Галаконцертът ще започне в 19 часа в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна, съобщават организаторите от театър „Българан”.

Водещият Николай Бинев ще представи на сцената 60 певци, инструменталисти и танцьори. Пред варненци те ще преставят най-доброто от репертоара си.

Ансамбълът е създаден през 1951 г. от българския композитор Филип Кутев, чието име носи и днес.

Мисията му е да “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси и др.

За 60 години ансамбъл “Филип Кутев” е изнесъл повече от 6000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка при неистов зрителски интерес.

Във Варна събитието ще премине под патронажа на Даниела Петрова – председател на парламентарната комисия по култура, гражданско общество и медии.

Очаква се юбилеят на ансамбъла да бъде уважен от представители на общината и на Областна управа, както и от хората на културата и изкуството в града. 

В края на спектакъла организаторите ще разиграят награди, предоставени от Гранд-хотел „Варна” и Театър „Българан” – 5 награди безплатен уикенд за двама в хотела и 10 ВИП покани за представленията на театъра.

Свободни места все още има, а билети се продават на касите на Театър „Българан” и Двореца на културата и спорта.