/ DarikNews.bg
Със званието "Почетен гражданин на град Търговище" да бъде удостоена д-р Стела Георгиева, началник на отделение "Инфекциозни болести" в МБАЛ-Търговище, предлага на Общинския съвет кметът Дарин Димитров.

Номинацията е за приноса й към здравеопазването в общината в условията на пандемията от COVID-19 и дългогодишната й безукорна работа за спасяването на живота и здравето на нейните пациенти. Предложението е подкрепено с 40 подписа на общественици, лекари, граждани, начело с инициативен комитет, в състав: Албена Даскалова, Дияна Михова, Димчо Димов, Илко Илиев и Петър Петров.

"Независимо, че преболедува COVID-19, в условията на безпрецедентен натиск върху здравната система и недостиг на персонал, д-р Георгиева не спира да обгрижва всички болни в отделението, което продължава да функционира, благодарение на нейните отговорност и отдаденост", са мотивите на кмета.

Д-р Стела Георгиева завършва ВМИ-Варна през 1979 година и от същата година започва работа като лекар в болницата в град Търговище. През 1989 година придобива специалност "Анестезиология и реанимация", а през 1991 година и специалност "Инфекциозни болести". В същата година е назначена за началник на отделение "Инфекциозни болести".

Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 29 април.
 
 
 
 
 
 
 
БТА