Три дами бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Търговище по повод празника на града
Три дами бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Търговище по повод празника на града / Борислав Курдов
Три дами бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Търговище" по повод празника на града
79791
Три дами бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Търговище" по повод празника на града
  • Три дами бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Търговище" по повод празника на града

Три дами бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Търговище" по повод празника на града, който днес се отбелязва за първи път. Церемонията се състоя по време на тържественото заседание на местния Общински съвет. Отличени бяха писателят Неда Антонова, диригентът Красимира Коларова и състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева.

Силно развълнувана Неда Антонова посвети наградата си на всички жители на Търговище, които са избрали да се трудят тук, в България, а не в чужбина. Диригентът Красимира Коларова отправи послание всички да подкрепяме търговищките таланти. Антоанета Бонева не присъства на церемонията, тъй като е на състезание в САЩ. Новината от последните часове е, че тя там спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

По време на тържественото заседание кметът на общината д-р Красимир Мирев пожела да бъдем единни в отбелязването на празника, да покажем широтта на своя светоглед, който е така характерен за нашите предци.

Гости на церемонията бяха предсативелни делегации от побратимените на Търговище градове Смоленск, Русия и Болград Украйна. Своите поздравления изказаха председателят на Националното сдружение на общините в Република България Гинка Чавдарова и депутати от региона. Поздравителен адрес изпрати и президентът на Републиката Росен Плевнелиев.

Богата културна програма която съпътсва празника на Търговище продължава със спектакъл на Гвардейския духов оркестър, включващ и празничен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили в България. А привечер на сцената, изградена на централния площад в Търговище ще излязат Невена Пейкова от Х Фактор, Зафая и групата Д2 и Дичо. Вечерта ще завърши с празнична заря.