/ iStock/Getty Images
В МБАЛ-Търговище намаляват свободните легла в определените помещения за лечение на пациенти, заразени с коронавирус.

12 нови случая на COVID-19 в област Търговище

Броят на хоспитализираните инфектирани в областната болница е 36, при капацитет от общо 41 легла
, е съобщил изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков по време на заседание на Областния координационен щаб за борба с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Заседанието е свикано от областния управител на Търговище Митко Стайков заради притеснителното повишаване на броя заразените с коронавирус жители на областта.

Към днешна дата и трите многопрофилни болници за активно лечение на територията на област Търговище имат сключени договори с РЗОК за прием и лечение на заразени пациенти.

Нови 11 случая на коронавирус в област Търговище

Митко Стайков е предложил на членовете на Координационния щаб да бъдат организирани засилени проверки за недопускане струпването на големи групи хора пред търговски обекти, увеселителни заведения, административни сгради и други, както и да се засили контрола по отношение спазването на дистанция и правилното носене на предпазна маска. Предложението е прието.

Предстои решението да бъде регламентирано със заповеди от страна на областния управител и на общинските кметове, се казва още в съобщението. По данни на РЗИ, в област Търговище към 5 октомври под домашна карантина са 362-ма души от петте общини на областта.
БТА