Заради фойерверки привикаха крупен бизнесмен в казанлъшката полиция
Заради фойерверки привикаха крупен бизнесмен в казанлъшката полиция / netinfo

Крупен бизнесмен, притежател на собствено имение край село Овощник бе доведен късно снощи в казанлъшката полиция заради фойерверк шоу в собственото му ранчо. Причината С.К. да бъде транспортиран до РПУ-то в Казанлък е неспазване на заповед за забрана за палене на огън и боравене с пиротехнически средства, вследствие на усложнената пожарна обстановка в района.

В полицейското управление на Казанлък бизнесменът бе доведен за изясняване на случая.

Инцидентът с бизнесмена стана само пет часа след като бе отменено обявеното от областния управител на Стара Загора Мария Нейкова бедствено положение в общините Казанлък и Мъглиж, заради бушуващите там четири дни пожари.

Пристигналите в имението на бизнесмена полицейски екипи са конфискували остатъците от вече изгърмените 3 кашона фойерверки.

В полицията в Казанлък заедно с крупния бизнесмен пристигна и управителят на неговото имение.

По думите му, станал “неприятен инцидент”.

Самият бизнесмен заяви, че нямало никакъв риск от организираното светещо фойерверк шоу, понеже фойерверките били поставени в изпразнен басейн на територията на неговото имение.

Пищното шоу било част от партито, посветено на невръстната му дъщеря и уважено от над 100 човека от цялата страна.

Докато чакаше пред полицията, за да бъде приет от дежурен следовател, бизнесменът поясни, че предния ден лично осигурил 150 човека от своите работници и машини от фирмата си, за гасене на пожарите край Казанлък.

Част от полицаите, занимаващи се със случая бяха категорични, че фойерверките, използвани в сложната ситуация, в която се намира в момента Казанлък и района никак не били безобидни и че точно така ставали белите.

Според запознати заради фойерверките, на бизнесмена ще бъде наложено административно наказание, порадинарушение назаповед.

Броени минути преди да бъде докаран в РПУ- Казанлък подценилият ситуацията бизнесмен, от града си тръгна министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Той бе в Казанлък заедно с премиера Сергей Станишев.

Двамата участваха в пленума на ВПС на БСП, посветен на предизборната платформа и коалиционната политика на БСП за предстоящите местни избори.

Преди партийния форум Станишев и Петков посетиха едно от огнищата на най- големите пожари, в района на Дъбово, което все още не е загасено напълно.

Там на място двамата се запознаха с оперативната обстановка.

Заради бушуващите няколко дни пожари в района на Казанлък, на практика местните огнеборци и полицаи работят по 24 часа в денонощието.

За себеотдайността им и активното участие в потушаването на пожарите кметът на Казанлък награди с парични награди личните състави на РПУ-Казанлък и противопожарната служба.

Близо 11 хиляди декара, основно борова гора погълнаха пожарите в района.

Все още не е потушен окончателно пожарът край Дъбово.