ЗараЛаб
ЗараЛаб / netinfo
За втори път Стара Загора ще стане част от инициативата Europe Code Week на 21-ви и 22-ри октомври тази година чрез събитиетоZara Code Week 2.0
 
Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. 
 
Целта ни е да привлечем ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения. Домакин на събитието за град Стара Загора ще бъдеZaraLab.

Входът е напълно безплатен, а част от програмата ще са oсем безплатни практически лекции по различни теми свързани с програмиране, IoT и роботика, водени от специалисти в съответната област.
 
Присъствието на всяка от лекциите е безплатно. Желателно е всички присъстващи да си носят компютри, за да могат да работят с него по време на практическите уроци, които ще са част от някои лекции.
 
Партньор на събитието е европейски информационен център Европа Директно Стара Загора Europe Direct - Stara Zagora
 
 
Всички лекции ще се проведат в споделеното работно пространство на Стара Загора – ZaraLab на улица „Княз Александър Батенберг” №28.