Четвъртокласник от Разград – с награда от Коледно състезание по информационни технологии в Русе
Четвъртокласник от Разград – с награда от Коледно състезание по информационни технологии в Русе / ЦРД-Разград

Четвъртокласник от Разград спечели втора награда от 13-тото издание на Коледното състезание по информационни технологии в Русе.

Дилян Валериев Йовчев е възпитаник на Школата по дигитално изкуство в ЦПЛР Център за работа с деца-Разград. Негов ръководител е Ангелина Рахова.

Състезанието се организира от ЦПЛР – ЦУНТ-Русе, провело се в компютърните зали на Центъра за информационни и компютърно обслужване в Русенския университет на 4 декември, разградската школа е имало още един представител в него – петокласникът от ОУ“Н.Икономов“ Димитър Николов.

Учениците от първа възрастова група  I - V клас  са имали за задача да нарисуват компютърна рисунка на тема “Приказна Коледа” с програмата MS Paint  в рамките на 60 минути. Във втора възрастова група VI VIII клас – учениците разработвали презентация на тема „Магията на Коледа” с програмата MS Power Point. Оценяването на проектите е извършено от комисии, съставени от художник и преподаватели по информационни технологии на ученици от I до VIII клас.

Награждаването на призьорите е било във вторник в Аулата на ПМГ„Баба Тонка“-Русе.

Дилян Йовчев е класиран на второ място в първа възрастова група и  е  удостоен с грамота и медал. Той е ученик в четвърти клас от ОУ”Н.Й.Вапцаров" и посещава школата по дигитално изкуство за трета поредна година.

Четвъртокласник от Разград  с награда от Коледно състезание по информационни технологии в Русе
netinfo