Започва благотворителна кампания за набиране на средства и хранителни продукти
Започва благотворителна кампания за набиране на средства и хранителни продукти / Dariknews.bg

Община Стара Загора и най-големите неправителствени организации в града се обединяват в съвместна благотворителна кампания за събиране на хранителни продукти и средства.

Даренията ще бъдат предоставени на хранителната банка към Българския червен кръст в града и двете социални кухни към църквата "Свети Димитър" и храм "Паисий Хилендарски" в кв. "Зора".

"На 15 декември от 18:30 часа в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" организираме "Коледна трапеза на обединена Европа", каза изпълнителният директор на "Обществен дарителски фонд Даниела Димитрова.

По този повод ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" ще приготвят коледни блюда, характерни за всяка страна от ЕС. Входът е с покани, всяка на стойност 20 лева. Събраните средства ще бъдат дарени за целите на кампанията.

"Така ще се спази и идеята на Европейския съюз за културно сближаване", обясни изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева.

Следващата стъпка в кампанията е набирането на хранителни продукти от децата в старозагорските училища.

"Всяко дете ще помогне, ако донесе по пакет от най-необходимите продукти като брашно, захар, макарони. Община Стара Загора ще осигури транспорт, за да бъдат раздадени събраните стоки", увери д-р Антония Тодорова от общинската администрация.

Организаторите се надяват благотворителната акция да стане целогодишна.

Кампанията е партньорска инициатива, която се реализира с равнопоставеното участие на Община Стара Загора и осем неправителствени организации.