/ Община Стара Загора
Зоопарк-Стара Загора организира през юли лятно зооучилище под наслов "Млади приятели на животните“.

Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

Нови обитатели радват посетителите на Старозагорския Зоопарк (СНИМКИ)

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достиганат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини, инициативи за опазване, даващи непосредствена представа и възможност за участие в действията на зоологическите градини, познания за тях - грижи за животните, медицина за екзотични животни, опазване на биологичното разнообразие, инвазивни чуждоземни видове (ИЧВ), етология или поведение.

Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, със служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане. Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17 до 28 юли - от понеделник до петък, от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено.

Зоопаркът не осигурява храна и транспорт. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел.: 0877/ 075-491 или 0895/ 303-727, в срок до 15 юли, всеки делничен ден от 07:30 до 16:30 часа.

Чрез темите и заниманията, които са подготвили от старозагорската зооградина, децата ще имат въможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни - мечетата и какво е "приложно хранене“.

Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще наблюдават демонстрация и тренировка по самоотбрана - с участието на част от спортен клуб по бойни изкуства.

Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят неговата професия, както и ще имат "поглед от високо“ с помощта на СНЦ "Зелени Балкани“, а накрая ще присъстват в час по опазване на околната среда.
Агенция "Фокус"