За пети път детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди
За пети път детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди / организатори

За пета поредна година Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди" ще се проведат в Стара Загора. В тях ще вземат участие над 600 деца от 22 спортни клуба от регион Стара Загора.

Събитието е посветено и на 17 май - Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и ще се състои на 14 май. Официалното откриване на игрите ще бъде на 14 май от 10:00 часа в Новия парк на Стара Загора, където ще се проведат и финалните двубои. На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Всички деца, които участват в игрите ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали.

Игрите, проведени през 2012, 2013, 2014 и 2015 години, в които взеха участие над 1 600 деца, преминаха много успешно. Това ни даде увереност, че тази проява е изключително полезна за популяризиране и развитие на детския спорт в региона, и че трябва да се провежда ежегодно. Тази година игрите ще се проведат със засилен състезателен елемент, коментират организаторите и отправят апел за финансова или материална подкрепа на инициативата. „Вашата подкрепа, с Ваше съгласие, ще бъде широко популяризирана по време на игрите и върху информационните материали на събитието".

Организатори на Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди" са Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб „ЛИПА" - Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора.