владо николов
владо николов / netinfo
За първи път Стара Загора е домакин на турнир в рамките на Българската волейболна скаут лига за момчета. В него участват 12 отбора от цялата страна. С първия за годината турнир страната ни се включва успешно в най-мащабното състезание за подрастващи по този вид спорт в Европа.
Специално за откриването днес в Общинската спортна зала "Иван Вазов" пристигна голямата звезда на българския волейбол Владимир Николов, генерален секретар на Българската федерация по волейбол.
„Ние в София само можем да мечтаем за подобна зала за тренировки“, отбеляза той и обяви официално турнира за открит. 

„Турнирът е едно от първите масови събития през 2017-та, които Стара Загора приема като „Европейски град на спорта“. Радостна съм, че виждам толкова млади и усмихнати лица, виждам желание за победа. Надявам се сред вас днес в залата да е някой от последователите на Владо Николов“, обърна се към младите спортисти зам.-кметът Красимира Чахова. Ентусиазираните малчугани не пропуснаха възможността да се фотографират със своя идол в спорта, който пожела на малките волейболисти да следват мечтите си за големия спорт.

„Това се прави за вас- играйте, радвайте се, бъдете положителни натури! Залата е страхотна, играем на две игрища“, не скри възторга си Александър Александров - ген. мениджър на корпорация „Развитие“, генерален спонсор на проявата.

Турнирът от скаут лигата, която е селекционна база за бъдещи национални звезди, ще завърши в неделя.