В Казанлък работят по проект за толернатност към деца от малцинствата
В Казанлък работят по проект за толернатност към деца от малцинствата / община Казанлък

Умения за учене и толерантно отношение към деца от малцинствата е целта на проект „Дъга на толерантността - партньорство за ефективна интеграция" на Община Казанлък. Във фокуса на вниманието са децата от 1-ви до 4-ти клас, от етнически малцинства, за които българският език не е майчин. Дейностите по проекта, съобразени с детските възприятия трябва да им помогнат да опознаят и изучат българския книжовен език до степен, която ще им даде равен шанс за развитие в обществото в бъдеще.

Екипът за организация и управление на проекта и партньори по отделните дейности са ОУ „Свети Климент Охридски", с. Горно Черковище, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий", с. Копринка, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий", с. Ръжена, ОУ „Свети Паисий Хилендарски", с. Хаджидимитрово, ОУ „Д-р Петър Берон", с. Шейново, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий", с. Кънчево и Фондация „Ромско сърце", гр. Казанлък.

В продължение на две години с 297 деца и с техните родители ще се работи по модерни извънкласни форми за привличане от целевата група към образование и разширяване на общата култура, така че те да припознаят училището и учебния процес като нещо приятно.

Със съдействието на Център за кариерно ориентиране Стара Загора ще заработи специален кабинет по кариерно консултиране и професионална ориентация за изграждане на трудови навици.