Удължиха забраната за тежкотоварни автомобили през прохода Шипка
Удължиха забраната за тежкотоварни автомобили през прохода Шипка / netinfo

Забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода Шипка е удължена до 30.03.2010 г.

Проходът на Републиката остава затворен до 14 август 2009 г. 

До 14 август тежкотоварните автомобили, пътуващи от север на юг се пренасочват през прохода Омуртаг-Котел, а пътуващите от южна към северна България - през Ришкия проход.  След този дата движението на товарните автомобили в двете посоки ще се осъществява през прохода на Републиката.

От Областна дирекция на МВР Стара Загора припомнят, че във връзка с рехабилитация на път І-5 в  участъка от разклона за селата Дунавци и Шейново до връх Шипка е въведена временна организация на движението и през прохода Шипка.  Автомобилите, пътуващи по направление Габрово - Казанлък, от северна към южна България, ще бъдат пренасочвани от връх Шипка по третокласен път към връх Бузлуджа и ще се включват отново в района на село Крън.

Автомобилите пътуващи в посока север, от Казанлък към Габрово, ще бъдат пропускани да преминават еднопосочно през прохода,  в свободното от ремонти дейности платно.