ТрУ - Стара Загора очаква акредитация на уникална за страната лаборатория
ТрУ - Стара Загора очаква акредитация на уникална за страната лаборатория / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Тракйският Университет в Стара Загора разполага с единствената за страната лаборатория, в която могат да се изследват продукти за наличие на соя в тях. За съжаление процедурата по акредитация на въпросната лаборатория, е прекалено мудна и отнема време, коментира ректорът на Старозагорската Алма матер проф.Иван Станков. След акредитацията в лабораторията ще могат да бъдат изследвани продукти за наличие на ГМО. До момента в България тази процедура се осъществява единствено в София.

Относно последната рейтингова класация на ВУЗ-овете в България проф.Иван Станков разясни, че след като са направили подробен анализ на критериите и местата, които заемат останалите университети, е станало ясно, че Тракийският университет е сред водещите в страната. Подробна статистика може да чуете в прикачения звуков файл.

Тази вечер от 17:00 часа в Аулата на Медицинския факултет ще се състои дипломирането на студентите медици. От ръководството на университета се похвалиха с общо 62-ма отличници за изминалата учебна година, които ще получат специални грамоти на 3-ти декември. Тогава от 18:00 часа в Градската художествена галерия ще се състои празничен концерт "На Стара Загора с любов", посветен на студентския празник 8 декември.