/ Община Казанлък
Технически колеж-Казанлък ще вземе участие в Изложението на университетите в страната, което ще се проведе на 16 октомври в града на розите.

Техническият колеж в Казанлък обявява второ класиране

За времето от 10.00 часа до 20.00 часа във вторник всеки желаещ ще може да се запознае отблизо с условията за кандидатстване, в т.ч. и какви са нужните оценки и документи, които трябва да има за участие в прием в колежа или други учебни заведения.

Какво трябва да знаят всички кандидати за теста по математика в Технически колеж-Казанлък?

Доц. Пламен Угринов - преподавател в Технически университет-София, и Технически колеж-Казанлък, ще бъде на разположение на всеки, който иска да получи информация за висшето училище, за възможностите, които то предлага.

В рамките на деня колежът ще представи специалността „Технология на машиностроенето” по професионално направление „Машинно инженерство”. Завършилите успешно тригодишния курс на обучение придобиват висше образование с образователно-квалификационната степен “Профе­сионален бакалавър”.

Две нови специализации разкриха вТехническия колеж в Казанлък

Те могат да продължат обучението си в образователно-квалификационната степен "Магистър" в същото професионално направление. Седмичният учебен график е съобразен със заетостта на работещите студенти - четвъртък и петък от 13.00 часа и събора целодневно от 8.30 часа.

Студентите учат техника и технологии в машиностроенето с широко развити семестриални практикуми във водещи машиностроителни фирми в Казанлък и използване на модерни софтуерни продукти.

Тази година Технически колеж-Казанлък, прие студенти за втори път, след като през 2017 г. се сбъдна една отколешна за жителите на града мечта - да има висше училище в Казанлък.