/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Стара Загора остави без уважение искането на задържаната бивша шефка на болницата в Раднево за изменение на мярката ѝ за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава, съобщиха от съда.

Бившата шефка на болницата в Раднево и съучастниците ѝ остават зад решетките

Тя е привлечена за обвиняема за това, че в периода април 2018 г. до декември 2019 г., в условията на продължавано престъпление, като извършител в качеството си на длъжностно лице - управител на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков - Раднево“ ЕООД - Раднево, в съучастие с М. А., като съизвършител, в качеството ѝ на длъжностно лице - гл.счетоводител и М. С., като съизвършител, в качеството ѝ на длъжностно лице - специалист човешки ресурси и ТРЗ, в същото лечебно заведение, както и със С. С., като помагач, присвоила чужди пари - собственост на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков - Раднево“ ЕООД, в размер на 83 862 лв., представляващи парични суми по граждански договори, връчени в това ѝ качество и поверени й да ги пази и управлява, като присвоеното е в големи размери;

ДАНС влезе в болницата в Раднево (ВИДЕО)

Със същото постановление, тя е привлечена като обвиняема за това, че периода от месец април 2018 г. до месец декември 2019 г., в град Раднево, при условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице - управител на МБАЛ ”Д-р Димитър Чакмаков - Раднево“ ЕООД, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението, запазването на повереното ѝ имущество и за възложената ѝ работа, и от това са последвали значителни щети на същото търговско дружество с парична равностойност 361 744 лева, представляващи обща сума изплатени допълнителни възнаграждения и ДМС на лицата М. У. в размер 106 510 лева, М. А. в размер на 102 050 лева, М. С. в размер на 131 184 лева и С. С. в размер на 22 000 лева, като деянието е извършено умишлено и не съдържа признаците на по-тежко престъпление.

Окръжен съд прие, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “задържане под стража” все още се явява тази, съответстваща най-оптимално на целите на закона - да се попречи на обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление.

Арестуваха управителя на радневската болница и още двама

Окръжен съд постанови едномесечен срок, в който е недопустимо обвиняемата да внася ново искане за изменение на взетата ѝ мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от влизане в сила на настоящото определение, освен ако не се основава на влошаване на здравословното ѝ състояние.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.