съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови Окръжен съд – Стара Загора за управителя на радневската болница  д-р Мая Узунова, за изпълняващия длъжността „Личен състав“ и за служебния шофьор. Главният счетоводител е с мярка "домашен арест".

Повдигнатите обвинения са за длъжностни престъпления, присвояване на средства в особено големи размери, безстопанственост, пране на пари.

Работници от Раднево протестират заради неизплатени заплати

Съдът счита, че от данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, в които са обвинени. Става дума за тежки умишлени престъпления, които са с висока степен на обществена опасност и с широк обществен отзвук. Обвиняемите са неосъждани, но съдът прецени, че има опасност същите да извършат други престъпления.  

Предварителна проверка за злоупотреби в общинската болница в миньорския град започнаха, след като стана ясно, че няколко човека от техническия персонал, между които главен счетоводител и личен състав, са си разпределяли огромни трудови възнаграждения. В същото време лекари и медицински сестри не са били осигурявани и не са получили заплати за последните три месеца. 

За една година болницата в Раднево е натрупала дълг за над 1 млн. лв. 
 
ДАНС влезе в болницата в Раднево (ВИДЕО)

Постоянните мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативна прокуратура-Пловдив.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – София, като продължава с извършване на активни процесуално – следствени действия.