Старозагорският отбор от шеф готвачи се нареди на второ място в най-престижното кулинарно състезание - Национална кулинарна купа.
Ивайло Христов, Иван Стойчев и Тодор Стефанов се пребориха за сребърното отличие в конкуренция с още 10 отбора от страната. На първо място се нареди професионалният екип на частната Кулинарната академия в Добрич, който е от утвърдени преподаватели от чужбина.
Задачата на тимовете била да изготвят тристепенно меню без никаква предварителна подготовка за определено време и от продукти, изписани на листчета в „Черната кутия". Старозагорци се представили отлично със сьомгата, пилешкото филе и прясното зеле за салата.
„Зелето е много труден продукт, защото не предполага кой знае какви импровизации. Тримата обаче показаха завидна креативност", каза за Дарик треньорът на старозагорския тим Тони Иванов.
Единствената ни индивидуална участничка в състезанието Силвия Петрова си тръгна с диплом.
Старозагорският отбор участва за първи път в Националната кулинарна купа.