Туристически информационен център
Туристически информационен център / Община Стара Загора
Деветокласници от специалност „Организация на туризма и свободното време“ на старозагорската Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ гостуваха в Туристическия информационен център. Поводът бе Световният ден на туризма, който се отбелязва от 1980 г. Тази година мотото му е „Туризъм и работни места: по-добро бъдеще за всички“.
 
В старозагорския туристически център децата бяха посрещнати от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя представи дейността на центъра, както и професионалните възможности, които дава общинският отдел „Туризъм и спорт“.
 

Туристически информационен център
Община Стара Загора


 
 „В ТИЦ  може да намерите необходимата информация за всички туристически обекти, както и за събитията, които се случват в Стара Загора – и от спортния, и от културния календар“,  каза пред учениците ресорният зам.-кмет.
 

Туристически информационен център
Община Стара Загора

 
Тя сподели с тях и друга важна част от работата на центъра – да презентира възможностите за туризъм по време на специализираните изложения в страната и чужбина. От думите ѝ стана ясно, че градът ни е предпочитана дестинация за посещение от съседни на България страни – Гърция, Турция и Румъния.
 

Туристически информационен център
Община Стара Загора


Учениците получиха билети за посещение на Нощта на изкуствата, която е тази вечер, както и по един комплект от новите туристически карти на Стара Загора и района, указващи обектите за посещение, тяхното работно време, както и различни възможности за разходки в района на Стара Загора.