Старозагорец избран за заместник-председател на Младежкото ДБГ
Старозагорец избран за заместник-председател на Младежкото ДБГ / Пресцентър ДБГ

Калоян Петров, представител на „Движение България на гражданите" - Стара Загора, бе избран за заместник-председател на Изпълнителната комисия на Младежкото ДБГ (МДБГ). Предложението за създаване на младежка структура към ДБГ беше на няколко младежки лидери от партията, а Изпълнителният съвет възложи на най-младия народен представител от ДБГ Антони Тренчев да оглави дейностите по създаването й.

Първото заседание на Изпълнителната комисия на Младежкото ДБГ се проведе в края на миналата седмица. На него Стефан Марков, заместник-координатор на структурата в 24 МИР в София, бе избран за председател на младежката организация, а Калоян Петров от ДБГ - Стара Загора за заместник-председател.

Калоян Петров е единствен представител на извънстолична структура на партията в ръководството на Младежкото ДБГ, а за избора му изиграха роля активността и резултатите на „Младите реформатори от ДБГ" в Стара Загора, чиито председател е той.

Калоян Петров е и заместник-областен координатор на ДБГ в Стара Загора, учредител на първата младежка структура на ДБГ в страната. Той е маркетолог по професия, мениджър на Център за маркетингови комуникации. За по-малко от година от учредяването на първата извънстолична структура на МДБГ инициира и реализира благотворителна акция в помощ на сирийските бежанци в България, кръгла маса по проблеми, свързани с парк „Аязмото" в Стара Загора, кръводарителска акция в помощ на децата, страдащи от заболяването таласемия майор и редица други инициативи.

"Като кандидат за общински съветник на предстоящите местни избори вярвам в силата на младите да работят и реформират, защото съм сигурен, че всичко е в нашите ръце", коментира пред Изпълнителната комисия Калоян Петров.

Той подчерта още, че като заместник-председател ще работи за засилване на младежкото участие в партията и в публичния живот на България и почерта, че МДБГ може да разчита на опита на „Младите реформатори от ДБГ" в Стара Загора при развиването на младежката мрежа в страната и изграждането на младежките организации в областните гладове.

В МДБГ за международната дейност на организацията ще отговаря Антоанета Георгиева от район Студентски в София, бивш председател на Студентския съвет на Софийския университет, а за организационен секретар бе избран Калоян Трулев - председател на структурата на ДБГ в район Сердика в столицата, който в момента е член на Студентския съвет на Алма матер.