Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания
Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания / IStock
Четири месеца лишаване от свобода е наказанието, наложено от Окръжен съд Стара Загора на мъж, дал подкуп на полицаи. Той ще трябва да заплати и глоба от 200 лева.
 
Случаят е от 21 декември 2020 година. В ромския квартал „Лозенец“ в областния град, 39-годишният мъж бил спрян за проверка от униформени.
 
Той дал 50 лева подкуп на полицейските служители, за да скъсат съставения му акт за административно нарушение. Той бил наложен заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и счупена лична карта.
 
Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие, а първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си.
 
В началото на 2020 г. на подсъдимия е наложено наказание от девет месеца лишаване от свобода за шофиране след употреба на алкохол, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Престъплението-подкуп е извършено в този изпитателен срок и затова съдът в Стара Загора постанови мъжът да изтърпи отделно и отложеното наказание също при „общ“ режим.
 
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.