абсолвенти
абсолвенти / Тракийски университет
Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков честити празника 8 декември-денят на всички настоящи и бъдещи студенти, както и на техните ръководители и преподаватели.

„Този празник с почти 120 годишна история е свидетелство за традициите, които в нашата страна са се създали не само в обучението на студентите във висшето ни образование, а и в отбелязването на този уникален ден.

За нас – Вашите преподаватели - е изключително признание, че избрахте именно Тракийския университет, за да развиете своите професионални интереси. Изживейте едно безоблачно студентство, успешно дипломиране и добра реализация в живота.

И макар, че честваме този празник в условия на социално дистанциране за мен той не спира да е празник на младостта, знанието и дръзновените мечти. Празник, на който младите хора избрали да повишат своята квалификация в сферата на висшето образование заявяват себе си като бъдещите творци на нашето утре в областта на образованието, науката, здравеопазването, икономиката, технологиите, аграрните науки и всяка друга сфера на живота.

Искам да знаете, че Вие винаги ще имате нашата подкрепа като ваши преподаватели и наставници в професионалния Ви път. Всяко Ваше начинание в науката и практиката на бъдещата професия, която сте избрали ще бъде насърчавано и заедно ще търсим пътища за неговата реализация.

Вярваме, че Вие ще създадете по-хуманен, по-здрав, по-чист свят, защото вие сте бъдещето и то ви принадлежи!

Пожелавам на всички студенти, докторанти, преподаватели и служители в Тракийския университет весел празник, здраве, благополучие и бъдещи творчески успехи!

Нека младостта и ентусиазмът ни водят към мечтите и желаните хоризонти
!"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!