/ netinfo
Районна прокуратура-Казанлък образува досъдебно производство за злополуката с общинските работници от Казанлък. Те пострадаха на 21 ноември около 15 часа по време на ремонтни дейности с автовишка.39-годишният мъж и колегата му на 37 години обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по булевард “Александър Батенберг“ в Казанлък.

Мъжете паднали от около 5 метра от автовишката върху уличното платно. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава. Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултата е отрицателен.

Бивш затворник с мярка „задържане под стража”

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествие с участието на специалист-технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“.

Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Казанлък продължават. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен.