пострадали
пострадали / netinfo
Двама мъже пострадаха тежко при трудов инцидент в Казанлък.
 
Около 15:00 часа ,двамата служители от отдел „Озеленяване” към Общинското предприятие по чистота в община Казанлък са паднали от вишка, докато са обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по булевард “23-ти пехотен Шипченски полк”. Двамата работници не са били с обезопасителни колани и каски.

По думите на управителя на общинската фирма Николай Чалъков, автовишката се е върнала от ремонт в Пловдив. Според дългогодишни служители, това не е първият инцидент с тази автовишка-преди две години ел. техник пада от нея, но от височина около 2 метра.

Мъж пострада във ВМЗ-Сопот

Тогава инцидентът става на площад „Севтополис“ в навечерието на празника на розата. Злополучната автовишка се използва освен за подръжка на уличното осветелине, така и за почистваща сеч по дърветата в общината. Използва се и при монтирането на коледната украса в  града. 
 
Мъж с изгаряния при трудова злополука

Единият от пострадалите е транспортиран до старозагорската болница с травми на черепа и две счупени ръце. Предстои да му бъде извършена операция, но има опасност за живота му. Другият работник е оставен за лечение в Казанлъшката болница със счупен таз, настанен е в Реанимация.
 
Във връзка с тежкия инцидент, кметът на община Казанлък Галина Стоянова отлага за следващата седмица насрочения за тази вечер, отчет за работата си през 2016-2017 г., информира общинският пресцентър.