ш
ш / iStock/Getty Images
 
26 училища от Старозагорска област, Тракийският университет и 8 фирми, участват във виртуалната Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора.
 
Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда.
 
На фейсбук страницата „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ - https://bit.ly/3ajxVfi са събрани видеа на учебни заведения с професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година.
 
Предприятията и фирмите пък представят дейността на фирмата, основни специалности на работещите във фирмата, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.
 
Видеата на участниците в панорамата ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Старозагорска област за разпространение сред учениците.
 
Със свои послания към младите хора се обърнаха кметът Живко Тодоров областният управител Гергана Микова, началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора Олег Стоилов и Мария Бойчева, председател на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора“.
 
Организатори са Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя.