силие
силие / iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 38-годишен мъж за побой и закана за убийство към приятелката си, съобщиха от обвинението.

На 27 март в Стара Загора и в землището на селата Арнаутино и Самуилово, е причинил на 32-годишна жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на подбедрица.

След 26 години тормоз: Жертва спаси насилника си от самоубийство

Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Той се е заканил с убийство на пострадалата жена с думите: „Ще те заровя жива!“ Обвиняемият и пострадалата живели на семейни начала и са родители на две деца. След раздялата им той започнал да преследва, заплашва и упражнява агресия над жената.

Имал издадени заповеди за защита от домашно насилие. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем мъжа и е постановил задържането му за срок от 72 часа.

Изготвил е и искане до Районен съд за вземане на мярка за неотклонение - постоянен арест. Искането не е уважено от съда и спрямо него е определена мярка “домашен арест“.

Наблюдаващият прокурор ще подаде протест срещу решението на съда.