Счупил ѝ 13 ребра
Мъж е арестуван и обвинен, след като счупил 13 ребра на приятелката си и се заканил да я убие. Жената е настанена в болница в тежко състояние, съобщават от Районна прокуратура Монтана. 

Разследването по случая започнало, след като е получен сигнал от болничното заведение, където е приета 46- годишната пострадала. Лекарите съобщили, че при тях е настанена пациентка с множество счупвания на гръдния кош
 
Започва разследване и криминалисти установяват, че на 20.05.2022 г., в гр. Монтана, 50-годшният Г.Г. е нанесъл побой на И.И. (на 46 години), с която живеел на семейни начала. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Спрямо жената било упражнено както физическо, така и психическо насилие чрез отправяне на закани срещу живота и здравето й, разкриват разследващите. 

Мъж преби жена си в Монтана, счупи ѝ 17 ребра

"Вследствие на побоя на пострадалата е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на 13 ребра, с проникване в гръдната кухина. Това е довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота й", допълват от районната прокуратура в Монтана. 

Предстои Районна прокуратура – Монтана да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на деянията.
 
Прокуратура на Република България